Pallontallaajat.net
Valikko
Saara&Severi
Saara&Severi

Ensitapaamisen jälkeen Saara ja Severi ovat asuneet enemmän ulkomailla kuin Suomessa. Yhteinen koti on ollut ensin Turkissa, sitten Kaakkois-Aasiassa ja Israelissa. Tällä hetkellä Severi työskentelee Länsirannalla ihmisoikeustarkkailijana ja Saara päiväkodissa Tampereella.

Severi opiskelee rauhan- ja konfliktintutkimusta Tampereen yliopistossa ja rakastaa kissoja sekä jalkapalloa.

Saara on lastentarhanopettaja, jolla on laulu joka tilanteeseen ja joka nauraa omille vitseilleen.

Tykkää meistä facebookissa
Saara on Instagramissa
Mitä etsit?

Tämä blogi on syntynyt kertomaan elämästämme ulkomailla. Vuosi sitten Suomeen palattuamme Kaakkois-Aasian reissulta ei tuntunut luontevalta enää blogata, vaikka olemmekin molemmat toki viimeisen vuoden aikana myös reissanneet. Suomeen palattuamme elämä on rullannut ihan mukavasti ja omalla painollaan eteenpäin: Severi aloitti syksyllä rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteriopinnot, itse olin ensimmäistä kertaa ihan kotimaisessa päiväkodissa töissä Lempäälässä.

Severin opinnot tiivistettynä.

Mutta nyt on aika päättää pitkä blogihiljaisuus, sillä muutamme taas ulkomaille, kuten joku nokkelampi saattoikin jo otsikosta arvata. Severi ehti olemaan lähes päivälleen tasan vuoden Suomessa, ja toinen heinäkuuta Severi matkustaa sinivalkoisilla siivillä (jes, Finnairilla on aika hyvä ruoka!) kohti Tel Avivia, Israelia. Minä seuraan kuukauden-puolentoista päästä perässä, jossain vaiheessa elokuuta, tarkka päivä ei ole vielä varmistunut.

Neljässä vuodenajassa on puolensa, mutta ei haittaa olla ainakaan osaa siitä talviajasta muualla.

Miten me siis olemme Israeliin päätymässä? Rauhan- ja konfliktintutkimuksen opintoihin kannattaa ehdottomasti sisällyttää harjoittelu, jotta jalkaa saa oven väliin ja CV:hen täytettä. Severi onkin koko kevään hakenut harjoittelupaikkoja ja olemme yhdessä laskeneet ja jutelleet eri maiden ja harjoittelupaikkojen plussia ja miinuksia. Tel Aviv ei ollut ainoa ehdokas, mutta se on meille molemmille tällä hetkellä todella hyvä vaihtoehto.

Severin harjoittelupaikka Windows for Peace-nimisessä rauhanorganisaatiossa on erittäin mielenkiintoinen ja ajoitus hyvä. Tel Aviv on kaupunkina erittäin kiehtova ja minäkin pystyn naisena liikkumaan ja kulkemaan kaupungissa huoletta. Ainoana miinuksena on se, että Israel on todella kallis maa asua, ja Tel Avivissa tulemme todennäköisesti maksamaan yhdestä huoneesta saman verran kuin koko asunnostamme Tampereella.

Hurraa! Molemmille sopiva kaupunki! Tampereen lisäksi, tietysti.

Itselläni loppui siis työsopimus toukokuussa, ja ennätyksellisen nopeasti vain muutama viikko lähtöpäätöksen teosta löysin itselleni työpaikan Tel Avivissa. Työskentelen puolipäiväisenä kansainvälisessä päiväkodissa, tulen varmasti kirjoittamaan lisää aiheesta myöhemmin. Oli helpotus saada työpaikka, sillä pelkäsin, etten löydä itselleni töitä, koska olemme suhteellisen lyhyen aikaa Tel Avivissa. Tällä kertaa muutamme ulkomaille vain noin puoleksi vuodeksi ja palaamme Suomeen jo tammikuun 2018 alussa. Tai ainakin niin on tällä hetkellä tarkoitus, saa taas nähdä. (No ei hätää äiti, eiköhän me silloin tulla.) Ensi talvena ei siis paljon kaamosmasennuksesta kärsitä tai pueta töissä lapsille kurahousuja!

Rakkautta niin tropiikissa kuin räntäsateessakin.

Jo vuosi sitten Suomeen palattuamme aavistelimme, ettemme ole jäämässä kovin pitkäksi aikaa. Severin opiskeluala, ja toivottavasti myös tuleva työura, painottuu todennäköisesti muualle kuin Suomeen. Onneksi matkustaminen ja ulkomailla asuminen on juuri se, mitä haluan elämässäni tehdä, ja pystyn työskentelemään lastentarhanopettajana maasta riippumatta. Olen valmis kulkemaan Severin vanavedessä (no, oikeasti ihan tasavertaisena päätöksentekijänä) melkein mihin vain tahansa maailmassa. Paitsi Kuopioon, siihen olen vetänyt rajan. Ihmisellä tulee sentään olla joitakin periaatteita elämässään.

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
2 kommenttia
 1. Vastaa

  Muuttokilpailutus.fi

  7.8.2017

  Oi, on kyllä eksoottinen kohde ulkomaan muutolle. 🙂 Yleensä blogeista saa lukea vain muutosta Ruotsiin tai Saksaan. Joko olette molemmat kohta Israelissa? Laittakaa kommentteja, miten lopullinen muutto sujui, olisi mielenkiintoista tietää.

  • Vastaa

   saaranjaseverintie

   12.8.2017

   Kiitos! 🙂 On näitä eksoottisia kohteita ollutkin tässä! Saara lähtee ylihuomenna, Severi on ollutkin jo yli kuukauden Israelissa. Vikoja muuttojuttuja siis enää jäljellä!

JÄTÄ KOMMENTTI