Pallontallaajat.net
Valikko
Saara&Severi
Saara&Severi

Ensitapaamisen jälkeen Saara ja Severi ovat asuneet enemmän ulkomailla kuin Suomessa. Yhteinen koti on ollut ensin Turkissa, sitten Kaakkois-Aasiassa ja Israelissa. Tällä hetkellä Severi työskentelee Länsirannalla ihmisoikeustarkkailijana ja Saara päiväkodissa Tampereella.

Severi opiskelee rauhan- ja konfliktintutkimusta Tampereen yliopistossa ja rakastaa kissoja sekä jalkapalloa.

Saara on lastentarhanopettaja, jolla on laulu joka tilanteeseen ja joka nauraa omille vitseilleen.

Tykkää meistä facebookissa
Saara on Instagramissa
Mitä etsit?
Työskentely ulkomailla

Blogi gradujen aineistona

on 26.8.2017

Ulkomailla lastentarhanopettajan työskentely herättää aina paljon mielenkiintoa ja kysymyksiä. En ole varma, olenko kirjoittanut tästä aiemmin blogiin, ehkäpä sivulauseessa. Tässäpä siis minipostaus siitä, että olemme saaneet olla osana aineistoa ei vain yhdessä, vaan kahdessa akateemisessa tutkimuksessa  eli gradussa!

Välillä ulkomailla lastentarhanopettajana työskentely on aikamoista jumppaamista.

Stiina Hämäläinen haastatteli  (2016) “Kuinka kiehtovii kulttuurit onkaan ku niihin pääsee syvemmälle.” Suomalainen lastentarhanopettaja vieraassa kulttuurissa-nimisessä gradussaan suomalaisia, ulkomailla vieraassa kulttuurissa työskenteleviä lastentarhanopettajia. Tutkimuksessa haastatellut lastentarhanopettajat ovat työskennelleet mm. Sveitsissä, Ruotsissa, Englannissa ja Turkissa. Linkki graduun avautuu tästä.

Gradussa on runsaasti lainauksia haastatteluista, joten sen lukeminen ei tunnu raskaalta akateemiselta tekstiltä. Akateemisen anonymiteetin vaarantamisen uhallakin mainittakoon, että oman puheen lukeminen tekstinä tuntuu kyllä hiukan kummalliselta – erityisen suoraa tykitystä sivulla 81! Itse haastattelutilanne oli aika hauska, sillä asuimme silloin Pohjois-Thaimaan Nai Soi:ssa ja skypetin Stiinan kanssa keskellä viidakkoa ja yritin muistella, millaista se lastentarhanopettajuus Istanbulissa nyt olikaan.

Suomalaisessa päiväkodissa työskentelyn plussia: työkaverit, jotka tuovat kakkukahvit rankan retkipäivän jälkeen pihalle.

Toinen gradu, jossa haastattelun sijaan on analysoity suoraan blogiamme, löytyy tästä linkistä.
Sen on kirjoittanut Nuppu Plevna (2015) ja se on nimeltään “Asiantuntijamme Idässä. Identifikaatioita, toiseuksia ja asiantuntijuuksia ulkosuomalaisten blogeissa Kiinassa, Japanissa, Qatarissa, Saudi Arabiassa, Israelissa, Turkissa ja Venäjällä.”
Jokaisesta mainitusta maasta on poimittu useampia kyseisestä maasta kirjoittavia bloggaajia, ja heidän teksteistään koostettu narratiiveja, joita kirjoittaja tutkii ja puntaroi.  Meidän blogimme on osana analyysia joka alkaa sivulla 91, ja kuvaillaanpa siellä erästä blogipostaustamme esimerkiksi elintasopornoksi ja toista kapulakieliseksi. Mielenkiintoista lukea, miten joku tulkitsee omaa kirjoitusta.

Näin olemme siis päätyneet olemaan osana jopa kahdessa akateemisessa tutkimuksessa, aikamoista! Olemme jättäneet jälkemme historiankirjoihin ja tuleville sukupolville!

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI