Pallontallaajat.net
Valikko
Saara&Severi
Saara&Severi

Ensitapaamisen jälkeen Saara ja Severi ovat asuneet enemmän ulkomailla kuin Suomessa. Yhteinen koti on ollut ensin Turkissa, sitten Kaakkois-Aasiassa ja Israelissa. Tällä hetkellä Severi työskentelee Länsirannalla ihmisoikeustarkkailijana ja Saara päiväkodissa Tampereella.

Severi opiskelee rauhan- ja konfliktintutkimusta Tampereen yliopistossa ja rakastaa kissoja sekä jalkapalloa.

Saara on lastentarhanopettaja, jolla on laulu joka tilanteeseen ja joka nauraa omille vitseilleen.

Tykkää meistä facebookissa
Saara on Instagramissa
Mitä etsit?
Elämää Israelissa Työskentely ulkomailla

Kuka asuu päiväkodissasi?

on 31.8.2017

Tällä viikolla aloitin työt kansainvälisessä päiväkodissa täällä Tel Avivissa. Tai aloitin ja aloitin, aika kevyeltä ainakin vielä vaikuttaa. Eilen meillä oli “aloitusjuhla” eli piknikki puistossa, johon tulivat kaikki perheet ja henkilökunta (palkallisesti) nyyttärimeiningillä tutustumaan ja hengailemaan, ja tänään siivosimme työkavereiden kanssa päiväkodin tiloja. Oma ryhmäni on ensimmäistä vuotta nykyisissä tiloissa, ja edelliset omistajat olivat jättäneet tilat aivan törkeään kuntoon. Onneksi Israelistakin saa niitä valkoisia puhdistussieniä!

Päiväkodissa on kaksi yksikköä, joissa molemmissa on kymmenen lasta ja kolme aikuista, lapset ovat iältään 1-2-vuotiaita. Molemmissa yksiköissä on kaksi täysipäivästä opettajaa ja yksi puolipäiväinen.
Koska lapset ovat niin pieniä, päiväkodin aloitus on järjestetty pehmeäksi. Yleensä täällä työviikko on sunnuntaista torstaihin ja viikonloppu alkaa sapatin vuoksi jo perjantaina.
Poikkeuksellisesti huomenna perjantaina lapset vanhempineen tulevat päiväkodin tiloihin pariksi tunniksi viettämään aikaa ja tutustumaan henkilökuntaan. Sama toistuu myös sunnuntaina ja maanantaina, mutta tiistaina vanhempia sitten pyydetäänkin jo poistumaan. Voi siis olla, että tiistaina voi monella pienellä (ja ehkä aikuisellakin) olla itkuinen päivä.

Ulkoapäin ei arvaisi päiväkodiksi: kuvassa näkyvä parveke on päiväkodin.

 

Molemmat päiväkodin yksiköt sijaitsevat kerrostaloissa, ja kerrostalopäiväkotejahan on toki Suomessakin, mutta täällä siihen liittyy juju: jotta kerrostaloasuntoa saa käyttää yritystarkoituksessa, tulee siellä asua jonkun kokopäiväisesti. Asia on ratkaistu niin, että päiväkodin tiloissa on erillinen huone, jonne lapsilla tai henkilökunnalla ei ole pääsyä. Huonetta vuokrataan edulliseen hintaan jollekulle, joka haluaa asua kokopäiväisesti päiväkodin tiloissa.

Mysteeriovi, jonka takana on vuokralaisemme huone.

Kuten kerroinkin viime postauksessa, asuntojen vuokrat ovat täällä päätähuimaavia, joten ilmeisesti kiinnostuneita vuokralaisia on. Esimerkiksi oman päiväkotini johtaja (joka on muuten minua vuotta nuorempi nainen) asuu itse toisen päiväkodin tiloissa. Vuokralainen saa päiväaikaan toki olla halutessaan huoneessaan, siis mikäli huutavien lasten kanssa samaan aikaan kotona oleilu kiinnostaa. Päiväkodin aukioloaikojen ulkopuolella keittiö, kylpyhuone ja muut tilat ovat vuokralaisen käytössä. En oikein tiedä mitä ajatella tästä: tavallaan ihan hyvä, ettei tiloja pidetä tyhjillään, mutta onhan siinä ajatuksessa, että asuisi päiväkodissa, jotakin vähän omituista.

Kirjoittelen tässä matkan varrella tänne blogiin pikkuhiljaa työjuttuja, ettei tarvitse kerralla kirjoittaa samanlaista jättipostausta kuin Istanbulissa työskentelystä, ja kaikkein erikoisimpiinkin juttuihin lopulta turtuuu aika nopeasti. Tänään aamulla vielä hätkähdin kun aamulla töihin tullessa vuokralainen viikkaili pyykkejään hammasharja suussaan, mutta parin viikon kuluttua varmaan jo kysyn, keitänkö hänellekin samalla aamukahvit.

Kylpyhuone on sekä päiväkodin että vuokralaisen käytössä. Omituista, kun omalla työpaikalla on vieraan ihmisen elämisen jälkiä! Vaipat täällä vaihdetaan yleensä alustalla maassa (myös esimerkiksi keskellä ostoskeskusta…) ja niin ilmeisesti töissäkin. “Ergonomia” näyttää olevan tuntematon käsite.

 

 

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
5 kommenttia
 1. Vastaa

  PW

  1.9.2017

  Hei, tervetuloa Israeliin! Kahden pienen lapsen aitina (siis lapset tarhassa taalla israelissa) tuo tarha vaikuttaa vahintaankin kummalliselta! Mielenkiinnolla jaan seuraamaan…

  • Vastaa

   saaranjaseverintie

   2.9.2017

   Heippa, kiitos! 🙂 Ai millä tavalla kummalliselta, tuo asumisjuttuko?

 2. Vastaa

  Jael

  1.9.2017

  Minunkin lapseni kävi ekat päiväkotivuotensa täällä(8kk-5v.)kunnes muutimme takaisin Suomeen,ja olivat kyllä aika erilaisia ne päiväkodit tuohon verrattuna.Ja yleensä monen kauppakeskuksen vessatiloissa on sellainen kokoon menevä vaipanvaihtoteline

  • Vastaa

   saaranjaseverintie

   2.9.2017

   Täällä kyllä päiväkodit ovat keskenäänkin todella erilaisia! Heh, vaikka se vaipanvaihtoteline onkin niin yllättävän usein näkee vanhempia vaihtamassa kakkavaippoja keskellä ostoskeskuksen sohvia tms. hämärässä paikassa…

   • Vastaa

    Jael

    3.9.2017

    Hih,mun vaipanvaihtoajastani on jo sen verran aikaa etten kai pane merkille sellaisia;D Aika lähellä teitä, Gan HaIrin kauppakeskus Tel Avivin kaupungintalon vieressä , on kauppakeskus jonka alempi kerros on lähes pyhitetty taaperoille. Siellä näen ainakin sen telineen olevan usein kovassa käytössä:D

JÄTÄ KOMMENTTI